Locuinta Unifamiliala, Branesti

 

Locuinta unifamiliala S+P+1E  Str. Cluj, Sat Pasarea, Comuna Branesti, jud. Ilfov.

Imobilul “Locuinta unifamiliala S+P+1E” este o constructie de categoria C, clasa III de importanta, conform Normativului P100-1/2012.

Acest imobil are un regim de inaltime S+P+1E avand h cornisa de 7,8 m cu suprafata subsol Sc=65 mp., parter Sc=384 mp si etaj 1 Sc=180 mp. Locuinta are subsol partial unde s-au realizat gospodaria de apa, spatii de depozitare, hol, casa scarii, subsol ce are talpi continue de fundatie care se unesc cu celelalte talpi din restul casei prin fundatii in trepte. Hidroizolatia subsolului a fost realizata atat sub talpile de fundatii cat si la peretii subsolului realizand o cuva etansa prin membrana bituminoasa lipita la cald in doua straturi.

Zona parterului cuprinde camera tehnica, garaj pentru doua autoturisme, spalatorie, doua grupuri sanitare, bucatarie, living si dining, birou, terase si piscina acoperita. Etajul are in compunere 3 dormitoare, fiecare utilate cu dressinguri si bai proprii, balcoane si biblioteca.

Sistemul constructiv a fost conceput ca structura in cadre din beton armat avand inchiderile realizate din zidarie de caramida Porotherm tencuite la interior si exterior dupa care a fost montat la exterior un termosistem cu tencuiala structurata. Interiorul locuintei a fost tencuit driscuit peste care s-a aplicat strat de glet si zugraveala lavabila in culori de apa.

Acoperisul imobilului este realizat cu subpanta, avand structura de sarpanta pe scaune, realizata din lemn ecarisat ignifugat si cu tratament antiseptic peste care s-a montat asterala din scandura, folie anticandens si 2 randuri de sipci pentru montarea tiglei Tondoch.

Piscina este alipita de casa si este acoperita si inchisa, in planul invelitorii avand montate 8 ferestre tip Velux pentru iluminat pe timpul zilei, iar 2 laturi sunt complet vitrate si dotate cu usi culisante pentru crearea spatiului necesar iesirii pe terasa ce o inconjoara. Cuva piscinei a fost realizata din beton armat, hgidroizolata si placata cu ceramica. Datorita sistemului conceptual, aceasta piscina are incalzire in pardoseala, ea fiind conceputa pentru a putea fi utilizata pe toata perioada unui an, indiferent de anotimp sau conditii termice nefavorabile.

O buna parte din suprafata casei a fost tencuita peste termosistem si a fost montata piatra naturala. Scurgerea apelor meteorice se realizeaza prin sistem de jgheaburi si burlane care deverseaza in canalizarea ce duce la puturile drenate realizate in curte.